https://admin.digiproff.no/uploads/3fc77535e5db48508bdfb38d2a851700.jpg

Innsikt

Hva består en god nettside av?

Det er mange ting en skal tenke på når en designer en nettside. Standarene for en effektiv og suksessfull nettside er idag høythengende frukter. Når vi i Digiprof designer nettsider er det spesielt 3 ting vi ser på for at siden skal bli vellykket.


Det er mange ting en skal tenke på når en designer en nettside. Standarene for en effektiv og suksessfull nettside er idag høythengende frukter. Når vi i Digiprof designer nettsider er det spesielt 3 ting vi ser på for at siden skal bli vellykket.

Er du rask nok?

Høy rangering på Google og høy nettsidehastighet går hånd i hånd. En av de mange grunnene til dette er tålmodigheten til brukeren. I en analyse gjort av BBC så de at for hvert sekund som gikk mistet de 10% av brukerne på vei inn til siden. Dette vil altså si at brukeren trykket på linken, men gikk tilbake uten å se siden fordi det tok for lang tid. I en annen analyse, DoubleClick by Google, så de et tap av 53% av mobilbrukere for lastinger som tok over 3 sekunder ^1. Google ser på tiden brukeren bruker inne på siden din til å rangere deg. Tiden de bruker er et godt estimat på hvor relevant nettsiden din er for andre brukere. Så ved å ha lav hastighet på siden din vil du derfor få en lavere skår hos Google.

Ser du bra ut i alle former og fasonger?

Et godt utseende er ekstremt viktig for å skape tillit hos brukeren. Den desidert største tabben en kan gjøre når det kommer til design av nettsider er å ikke designe for alle mulige fasonger. Hele 57% av mobile brukere som kommer inn på en lite responsiv side vil ikke anbefale selskapet som eier nettsiden ^2. Et godt design tar i bruk bilder og farger på en effektiv måte. Forskjellige typer farger og bilder vekker forskjellige følelser hos brukeren. Typiske eksempler på virkemiddelet er bilder av smilende mennesker, blå farger for å gi et analytisk inntrykk eller røde farger for å vise en kjærlig eller sterk side.

Går det an å jobbe med deg?

Selv om det kan være veldig spennende å være annerledes er det ikke alltid det beste for brukeren. Kompliserte og nye design-stiler gjør ofte at brukeren blir forvirret og forlater siden din. Mennesker er vanedyr og trenger løsninger de er vant til å bruke for at de skal bruke dem rett. Og hvis noe skal være nytt og spennende er det viktig at det er intuitivt designet slik at brukeren enkelt kan lære seg hvordan ting fungerer. Et intuitivt design består av enkle strukturer og hierarki som gjør det lett for brukeren å forstå hva som er viktigst og hva som bør prioriteres for hjernen å prosessere. For at din nettside skal bli best mulig er det viktig å se på hvordan tekst er utformet og hva som oppfattes først. Er det tydelig hva som er tittel, undertekst og vanlig tekst? Er kontrastene sterke nok til at brukeren kan lese hva som står og svak nok til at det ikke gjør vondt å lese?

Digiprof lager nettsider med moderne rammeverker som GatsbyJS, Hugo og ReactJS. Vi ser spesielt verdien i å samle styrken i video og foto med raske, fine og intuitive nettsider for å få et best mulig resultat. Er du på utkikk etter noen som kan produsere nettopp dette? Da bør du ta kontakt med oss idag!